Izo staklo 

Toplotna energija kreće se uvek u pravcu od toplog ka hladnijem pa tako i u slučaju stakla. Poboljšanjem izolatorskih sposobnosti stakla smanjićemo i nepotrebno i skupo oticanje energije. Pojačanu toplotnu zaštitu dobićemo upotrebom IZO stakla, koje se sastoji od dve staklene površine razdvojene distancionim ramom i spojene organskim lepkom - zaptivačem. Prostor između stakala ispunjen je vazduhom ili inertnim gasovima poput Argona koji bitno doprinose termo izolaciji samog stakla.

Float staklo

Flot (float) stakla naziv su dobila po postupku kojim se dobijaju float postupku koji preovladava u današnjoj proizvodnji. Staklo se dobija tako što široka traka rastopljene mase klizi po tečnom metalu u komori sa kontrolisanom atmosferom. Masa se postepeno hladi i nastaje staklo idealno ravne površine kojeg odlikuju prozirnost i bistrina staklene mase, ujednačenost debljine i paralelnost površina.Mogućnost  dodavanja raznih primesau osnovnu smesu omogućuje proizvodnju stakla različitih boja, namene, osobina 

 

PVC stolarija staklo

 LOW - E

Najznačajnije dostignuće na polju usavršavanja izolacionih sposobnost stakla je proizvodnja stakla na čiju se površinu deponuje selektivan sloj molekula oksida koji reflektuju samo toplotno zračenje tako da ovakva stakla niske emisije deo toplote vraćaju nazad ka izvoru iz kojega dolazi.Istovremeno takvi slojevi minimalno deluju na sunčevo zračenje pa pored toga što značajno smanjuju gubitke toplote oni dozvoljavaju dobitke sunčeve energije. Zbog svih ovih karakteristika nisko emisiona stakla smatraju se i ekološkim jer smanjenjem toplotnih gubitaka smanjuje se i ukupna potreba za proizvodnjom enrgije potrebne za grejanje pa samim tim i emisije štetnih gasova u atmosferu.