PVC stolarija prednosti

 Kvalitetna stolarija u vašem domu doprinosi velikoj uštedi u potrošnji energije jer je poznato da se u proseku 70% utrošene energije za klimatizaciju prostora (grejanje, hladjenje) gubi preko zastarelih vrata, prozora i neodgovarajuće spoljne izolacije.

 PVC prozori – zbog ne osetljivosti na vlagu i odličnih izolatorskih sposobnosti PVC je izuzetno zahvalan materijal za izradu stolarije. Kupovinom PVC prozora i vrata  dobićete sigurnu zaštitu od hladnoće, toplote, buke, kiše uz prihvatljivu cenu i minimalno održavanje. PVC je materijal koji je najotporniji na sve vrste hemikalija i plinova koji se mogu naći u vazduhu naročito u gradskim sredinama. Hemiski sastav PVC-a odnosno komponente iz kojih se dobija ima više u prirodi od materijala neophodnih za konkurentne materijale od kojih se stolarija izrađuje (drvo i ruda boksita - aluminijum) što direktno utiče i na cenu proizvoda.Trajnost stolarije u proseku iznosi od 60 do 100 godina. Zbog svih ovih karakteristika PVC se izdvaja kao daleko najbolje rešenje kad su prozori i vrata za vaš dom ili radni prostor u pitanju.


Energetska efikasnost broj 1.

Okvir prozora igra ključnu ulogu kada je energetske efikasnosti i toplotna izolacija koja štedi energiju u pitanju. PVC stolarija ostvaruje najbolje ocene u poređenju sa sličnim elementima načinjenim od drveta ili aluminijuma. Imaju bolja izolaciona svojstva i mogu smanjiti troškove energije potrebne za grejanje ili hlađenje prostora.

Odličan odnos cene i kvaliteta.

PVC stolarija nudi jasne prednostzi pri kupovini i kasnijem korišćenju tokom celog životnog veka. Zasnovani na principu visokog potencijala u uštedi energije i kasnijem minimalnom održavanju tokom razdoblja od više od 50 godina.

Lako i minimalno održavanje.

Visokokvalitena PVC stolarija lako se održava i zahteva minimalnu brigu. Drvene prozore morate iznova ostakljivati svakie druge godine i farbati svake pete godine. Najnoviji PVC granulati ekstremno su otporni na atmosferske uticaje i sunčevu svetlost. Za održavanje PVC stolarije neophodna vam je samo sredstvo za pranje posuđa zbog glatkih i sjajnih površina jednostavnih za održavanje. 

Značajno duži vek trajanja.

za razliku od drvene stolarije PVC prozori i vrata imaju značajno duži vek trajanja. Visok kvalitet prozora odlikuje se otporniošću na deformacije i visok procenat funkcionalnosti tokom godina.Dugogodišnji životni vek od više od 50 godina PVC stolariju čini odličnom investicijom koja značajno podiže cenu vaše nekretnine.

Izvrsna EKO ravnoteža.

PVC stolarija je 100% reciklažna, što znači automatsku uštedu resursa.