Održavanje

PVC stolarija održavanje 1. Očistite prozore nakon ugradnje od ostataka kreča i maltera na profilima, staklu i okovima. Staklo i profil mogu biti oštećeni a okovi zaglavljeni od stvrdnutih mrlja maltera i kreča.

 

 

 

 

 

PVC stolarija održavanje profila2. Za normalno čišćenje profila koristite rastvor blagog sredstva za pranje posuđa. Ne koristite agresivna sredstva ili razrjeđivač boje. Za tvrdokorne mrlje uvijek koristite posebna sredstva za čišćenje koja možete kupiti kod svog dobavljača prozora.

 

 

 

 

 

PVC stolarija održavanje stakla

3. Redovno čistite spoljašnju površinu prozora. Čestica katrana, železa i polena mogu biti spaljene na sunčevim zracima. Kada se jednom takav sloj stvori teško ga je lako ukloniti.

 

 

 

 

 

PVC stolarija održavanje okova4. Podmazujte okove najmanje jednom godišnje kako biste osigurali lako rukovanje u svakom trenutku.

 

 

 

 

 


PVC stolarija oržavanje okova5. Uvijek zategnite olabavljene prozorske ručke. Vijke možete pronaći ako podignete kapicu ispod ručke i okrenete je iz okomitog u vodoravni položaj.

 

 

 

 

 

 

PVC stolarija čišćenje 6. Dva puta godišnje diht-gume premažite sredstvom za gume, npr. talkom ili silikonskim uljem (od proizvođača prozora), kako bi ih održali mekima i u funkcionalnom stanju. Oštećene diht-gume potrebno je zameniti.

 

 

 

 

 


PVC stolarija održavanje odvoda7. Povremeno proverite otvore za odvod u okviru prozora. Čistoća je važna za zadovoljavajuću odvodnju.

 

 

 

 

 


PVC stolarija pravilno korišćenje 8. Dotok hladnijeg vezduha snižava relativnu vlažnost u    prostoriji i stvara zdraviju klimu. Poželjno je provetravati  stambeni prostor nekoliko puta dnevno, jer relativna vlažnost    veća od 60% može dovesti do rasta buđi.

 

 

 

 

 

Preporuka sa sajta proizvođača

 

                                                    
Kancelarija: +381 11 2439 430              Adresa: Baba Višnjina 46, Beograd
Proizvodnja: 
+381 13 331 664               Adresa: Svetozara Miletića 71,
Mobilni: +381 60 13 85 337                                 26000 
Pančevo
                                                            E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Windoora je firma za proizvodnju kvalitetne PVC stolarije. Od osnivanja insistiramo na kvalitetu svojih proizvoda i usluga pa smo se stoga potrudili da obezbedimo najkvalitetnije komponente renomiranih svetskih proizvođača i ugradimo ih u PVC prozore i vrata dostojnih vašeg doma ili radnog prostora. Posedujemo kapacitete i mogućnosti da izađemo u susret svakoj vašoj želji a profesionalnim odnosom prema poslu zagarantovano je poštovanje unapred dogovorenih termina isporuke i ugradnje.